Ev Endüstrisi Deneme Sınavı Sorusu #916864

'Gelişmiş ülkelerde ileri teknolojilere dayalı büyüme biçimi, imalat sektöründe yüksek nitelikli işleri yaratma eğilimi taşımaktadır. İleri telnolojiye dayalı bir iş bulmak için  gereken niteliklere sahip olmayan çalışanlar enformel ekonomiye yönelmekte ya da orada kalmaktadır. Buna karşılık, gelişmekte olan ülkelerin çoğunda ....' diye başlayan ifade aşağıdakilerden hangisi ile anlamlı biçinde tamamlanabilir?


işsiz sayısı azdır, insanlar ileri teknoloji içinde konumlanacakları uygun işlerde yeralmışlardır.

yabancı yatırımları, büyük işletmeleri ve imalat sanayilerini destekleyen politikalar kabul edilmiş ve halkın coğu halen kırsal bölgelerde yaşarken ve tarıma geniş ölçüde bağımlılık sürerken, tarım sektörü ihmal edilmiştir. 

sanayi ve tarım sayesinde ilerlenerek işsizlik oranı aşağı çekilmiştir. 

formel sektörde iş bulmaları kolaydır.

tarım sayesinde gelişme çizgisi iç pazarda belirgin artış göstermektedir.


Yanıt Açıklaması:

Yabancı yatırımları, büyük işletmeleri ve imalat sanayilerini destekleyen politikalar kabul edilmiş ve halkın coğu halen kırsal bölgelerde yaşarken ve tarıma geniş ölçüde bağımlılık sürerken, tarım sektörü ihmal edilmiştir. Bu anlamda, gelişmekte olan belirli ülkeler ya da sektörlerde bir “tabandan büyümeye” tanık olunabilir: orada küçük ve mikro işletmeler son derece dinamiktir ve formel ekonomidekinden çok istihdam yaratmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum