Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #743091

Aşağıdakilerden hangisi sahip CRT (Cathode Ray Tube - Katod Işın Tüpü) televizyonların bir özelliğidir?


Bu tür televizyonlar, içlerinde bulundurdukları tüpten dolayı, aynı ekran oranlarına sahip diğer televizyonlara göre oldukça ağırdırlar.

Bu tür televizyonlar, oldukça ince ve estetik bir görüntüye sahiptirler.

Bu tür televizyonlar düz ekrandırlar.

Bu tür televizyonlarda 16:9 görüntü oranı bulunmaktadır.

Bu tür televizyonlar bir ünite üzerinde, kendilerine ait bir ayaklığa oturtularak ya da gerekli destekleriyle duvara bağlanarak bir oda içinde rahatça, hacim olarak çok yer kaplamayan bir şekilde konumlandırılabilirler.


Yanıt Açıklaması:

Ev sinema sistemleri için kullanılabilecek televizyon teknolojilerinden biri CRT (Cathode Ray Tube- Katod Işın Tüpü) televizyonlardır. CRT geleneksel televizyon teknolojisi olarak adlandırılabilir. Geleneksel olarak adlandırılmalarının nedeni 2000’li yıllara kadar bu teknolojinin televizyonlarda baskın olarak kullanılmasından dolayıdır. Kullanıcıların elde edebileceği en ucuz televizyonların bunlar olduğu da söylenebilir. Ancak, biraz eskide kalan bu teknolojinin dezavantajları da vardır. Bu tür televizyonlar, içlerinde bulundurdukları tüpten dolayı, aynı ekran oranlarına sahip LCD (Liquid Crystal Display-Sıvı Kristal Ekran) ya da Plazma televizyonlara göre oldukça ağırdırlar. (Bunun yanında, LCD ya da Plazma ekranların ulaştığı büyüklüklere ulaşmaları da zordur.) Tüpün büyüklüğüne göre ekranın arka tarafına doğru genişliği de artar. Bu nedenle oda içinde konumlandırıldıklarında hacim olarak oldukça geniş bir alanı kapsarlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum