Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #961569

Aşağıdaki örneklerden hangisi akıllı eve örnek gösterilemez?


Bir şofbenin ev halkının sıcak su ihtiyacı için sıcaklık derecesini ayrı olarak ayarlayabiliyorken, ısınma ihtiyacı için kalorifer tesisatındaki suyun sıcaklık derecesini ayrı olarak ayarlayabilmesi.

Bir buzdolabında ana bölümün ve derin dondurucu bölümünün sıcaklık derecelerinin ayrı ayrı ayarlanabilmesi.

Bir çamaşır makinesinin çeşitli türdeki kumaşları yıkamak için, suyun sıcaklık ayarından yıkama süresine kadar çeşitli ayarlar yapılabilmesi.

Bir fırının uzaktan yönetilerek kendini çalıştırması ve içine bırakılan yemeği pişirebilmesi.

Bir tost makinesinin kullanıldıktan sonra plakalarının bulaşık makinesinde yıkanabilmesi.


Yanıt Açıklaması:

Bir şofbenin ev halkının sıcak su ihtiyacı için sıcaklık derecesini ayrı olarak ayarlayabiliyorken, ısınma ihtiyacı için kalorifer tesisatındaki suyun sıcaklık derecesini ayrı olarak ayarlayabilmesi, bir buzdolabında ana bölümün ve derin dondurucu bölümünün sıcaklık derecelerinin ayrı ayrı ayarlanabilmesi, bir çamaşır makinesinin çeşitli türdeki kumaşları yıkamak için, suyun sıcaklık ayarından yıkama süresine kadar çeşitli ayarlar yapılabilmesi ve bir fırının uzaktan yönetilerek kendini çalıştırması ve içine bırakılan yemeği pişirebilmesi akıllı evlere örnek gösterilebilir. E şıkkındaki örnekte akıllı ev teknolojisinden bahsetmek mümkün değildir. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum