Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #1016173

Hangisi güvenlik siteminde merkez ünitesi için olması gereken beklentilerden biridir?


Kapı kilit kontağı gerilimi (max. 30 V DC)

Kapı kitil kontak akımı (max. 100mA)

Pasif İnfrared Dedektör

İhbar Butonu

Güvenlik kontrol panelleri tamamen modüler yapıda olmalıdır. En az 16 algılama zonuna sahip olmalı ve kontrol paneli modül eklemek suretiyle 464 zona kadar genişletilebilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Güvenlik Sistemi Merkez U¨nitesi

  1. Güvenlik kontrol panelleri tamamen modüler yapıda olmalıdır. En az 16 algılama zonuna sahip olmalı ve kontrol paneli modül eklemek suretiyle 464 zona kadar genişletilebilmelidir.

  2. Kontrol çıkışı sayısı minimum 4 adet olacaktır, 110 a^dete arttırılabilecektir. Sistem besleme ünitesinin en az 12V/2,3A çıkış gücü olacaktır.

  3. Güvenlik kontrol paneline hırsız algılama dedektörlerinin yanı sıra yangın algılama dedektörleri de bağlanabilecektir.

  4. Güvenlik kontrol paneli en az 3 farklı keypad tarafından idare edilebilecektir. Keypadler LCD ekrana ve durum led göstergelerine sahip olacaktır. Keypadin numeratör kısmı bir kapak ile korunacaktır. Maksimum 32’ye kadar keypad bağlanabilecektir.

  5. Dedektör algılama hattının kablolu sistemde haberleşme mesafesi en az 500 m. olacaktır.

  6. Gerektiği takdirde bu mesafe bir tekrarlayıcı modül vasıtasıyla 1000 m. ye kadar genişleyebilir yetenekte olacaktır.

  7. Kontrol paneline hem analog ve hem ISDN telefon haberleşmesine uygun kommünikatör modülü bağlanabilmelidir. Ayrıca, IP haberleşmesi için IP haberleşme modülü bağlanabilecektir.

  8. Kontrol paneline ses kayıt modülü bağlanabilmelidir. Ses kayıt modülü ile en az 7 farklı mesajıkaydedilebilmeli ve kommünikatör modülü vasıtasıyla bu mesajlar istenen uzak bölgelere iletilebilmelidir.

  9. Kontrol paneline radyo frekansıyla haberleşen güvenlik/yangın saha algılama elemanları siren, flaşör gibi ikaz elemanları ve kontrol modülleri de bağlanabilecektir.

  10. Kontrol paneline bir kart okuyucu ara birim üzerinden 64 adet proximity tip (uzaktan okuma) kart okuyucu da bağlanabilecektir.

  11. Kontrol paneline alarm anındaki görüntü bilgisini alabilmek ve iletebilmek üzere güvenlik kamerası ve monitor bağlanabilecektir. Ayrıca, alarm durumunda ortamdaki seslerin kayda alınabilmesi için mikrofon ve çift yönlü bir ses haberleşme için hoparlör de sisteme ilave edilebilecektir.

  12. Kontrol paneli bir yazıcı ünitenin bağlanabileceği RS232 çıkışına sahip olmalıdır. Güvenlik santralı tam elektronik modüler yapıda, mikro işlemci kontrollü, göstergeli, uyarı ve kumanda hatlı, besleme donanımlı ve 60 saatlik rezerv bataryalı bir güvenlik santralına sahip olacaktır.

  1. Rezerv batarya devamlı şarjda tutulacak ve santral üzerindeki bir yazıcı ünite vasıtasıyla tüm uyarı ve operasyonlar tarih ve saati ile birlikte kaydedilebilecektir.

  2. Güvenlik sistemi merkez ünitesi bina güvenlik merkezinde bulunacaktır.

  3. Güvenlik santralları ayrıca kapalı devre televizyon sistemiyle bağlantılı çalışacaktır.

  4. Güvenlik sistemini oluşturan kablo ağı santral tarafından denetim altında tutabilecektir.

  5. Herhangi bir arıza ışıklı ve sesli olarak belirtilecektir.

  6. Güvenlik santralı, ayrıca yangın ihbar ve alarm sisteminin de bağlanacağı enformasyon sistemine bağlanabilir olmalıdır. Böylece bir güvenlik alarmı halinde, alarm alınan bölgenin grafiği ve textleri otomatik olarak basılacak ve gösterilecektir.

  7. Güvenlik enformasyon sistemi; bir adet PC (min. 512MB RAM, min.120 GB Harddisk, 2.4GHz

  8. Intel i7 işlemci, Com port, USB port, 1024x768 video adaptör ve bir adet sistem yazıcısından oluşacaktır).

  9. Yazılım paketi, işletim sistemi ve uygulama yazılımından oluşacaktır.

  10. Uygulama yazılımı en az 150 ad. ana veri ve 50 ad. grafik kapasitesine sahip olacaktır. Yazılım programı işletme isteklerine adapte edilebilecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum