Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #743079

I. Bir alıcı yalnızca ön panelindeki düğmeleriyle kontrol edilebilir.

II. Bir ses ve görüntü alıcısı (A/V receiver) ev sinema sisteminin her bir ayrı parçasının bağlantısını kendi üstünde toplayabilir. Bütün giriş ve çıkış parçalarını üzerinde topladığı için merkezi kontrol noktası olarak da görülebilir.

III. Alıcılar harici diskler ve Flash belleklerde bulunan görüntü ve sesleri oynatabilmek için bu donanımı kullanabilmektedirler.

Alıcılarla ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I-II

II-III

I-III

Yalnız I

Yalnız II


Yanıt Açıklaması:

Bir alıcı ön panelindeki düğmeleri ile kontrol edilebilir. Yine ön panelinde bulunan dokunmatik ekranı ile de kontrol edilebilir. Bunların yanında ayrıca uzaktan kumandalar da kullanıcıların oturdukları yerden onları kontrol etmelerine yardımcı olur. Bazı alıcılar ise kullanıcının sahip olduğu diğer teknolojiler aracılığıyla kontrol edilebilir. Örneğin, yeterli özelliklere sahip bir cep telefonu dahi uzaktan kumanda aracı olarak kullanılabilir. Bu cep telefonunun uzaktan kontrol panelini ekranına yansıtabilmesi ve istenen komutlar için alıcıyla bağlantı kurması yeterli özellikleri açısından önemlidir. Bazı alıcı modelleri ise kişisel bilgisayarlar ve internet aracılığıyla kontrol edilebilirler. Bunun için alıcı da bir IP (Internet Protocol-Internet Protokolü) adresinin olması önemlidir. Bu sayede kişisel bilgisayarın ekranından uzaktan kontrol sağlanabilir. Bu kontrol, özellikle alıcının başka bir odada olması durumunda kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayabilir. Bu bilgilere göre doğru yanıt B şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum