Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #990040

Ev sinema sistemlerinde receiver parçasının işlevi aşağıdakilerden hangisi/ hangilerinde doğru olarak verilmiştir?

 I.Eskiden televizyonlarda bu tür teknolojiler olmadığı için diğer teknolojilerle bağlantı kurulamazdı.

II.Bir görüntü ve ses alıcısı video cihazını, radyo alıcısını, ses işlemcisini, güç yükselticiyi ve ses kontrolünü kendi üzerinde bir araya getirebilir.

III.Merkezi bağlantı ve dağıtım araçları ev sinema sistemlerinin beyinleri olarak alıcılar (receiver) bu işlemi yerine getirirler.

IV.Bütün sistemleri birbirine bağlamak için ev ve sinema sistemleri için kaçınılmazdır.


II,III

I,III

III,IV

I,II,III

I,II,III,IV


Yanıt Açıklaması:

Merkezi bağlantı ve dağıtım araçları ev sinema sistemlerinin beyinleri olarak da görülebilirler. Genellikle alıcılar (receiver) bu işlemi yerine getirirler. Bir ses ve görüntü alıcısı (A/V receiver) ev sinema sisteminin her bir ayrı parçasının bağlantısını kendi üstünde toplayabilir. Bütün giriş ve çıkış parçalarını üzerinde topladığı için merkezi kontrol noktası olarak da görülebilir. 2000’li yıllardan önce bu tür bir cihazın varlığı olmadan bütün sistemleri birbirine bağlamak neredeyse imkânsızdı. Televizyon cihazlarında bütün çıkışlar bulunmazdı. Dolayısıyla televizyon üniteleri, diğer teknolojilerle çok iyi bağlantı kuramazlardı. 2000’li yıllardan sonra üretilmiş LCD ve Plazma televizyonların üzerinde ise bir ev sinema sistemini oluşturmak için gereken bütün çıkışlar bulunabilir. Ancak, burada da sorun ses sisteminin yeterince desteklenememesi gibi durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda merkezi bağlantı teknolojilerinin varlığı ev sinema sistemleri için kaçınılmazdır.

Tüm maddeler doğru olduğu için Doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum