Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #743096

I. Bu tür alanlar için ev sinema sistemi yapılandırırken ses sistemlerinin daha küçük boyutlarda olması, alandan tasarruf edilmesini sağlayacaktır. 

II. Bu tür alanlar için ışık, ev sinema sistemleri açısından sorun yaratabilir. 

III. Kendi içlerinde DVD kaydedici-oynatıcı ve CD çalabilen bir sisteme sahip olan alıcıları tercih etmek, bu tür alanlar için anlamlı olabilir. 

Yukarıdakilerden hangileri orta büyüklükteki alanlar için ev sinema sistemleriyle ilgili bilgiler arasında yer alır?


I-II

I-III

II-III

Yalnız I

Yalnız II


Yanıt Açıklaması:

Orta büyüklükteki alanlar için ışık da ev sinema sistemleri için bir sorun olabilir. Geniş odalarda pencereler bir tarafta değil, birden fazla duvarda bulunabilir. Eğer bir de tavandan tabana geniş pencereler varsa, böyle ortamlarda ışığın ekrandan yansımayacağı yerlere görüntü sisteminin kurulması önemlidir. Aksi durumlarda, büyük pencerelerden gündüz güneş ışığı, gece diğer evlerin ışıkları ya da ay ışığı, ev sinema sistemi izleyicilerinin izleme kalitesini düşürecektir. Buna bir çözüm de, görüntü sistemi açılmadan önce manuel ya da otomatik bir şekilde pencerelerin kapanması ve sinema deneyimine daha yaklaşmak için karanlık bir ortamın yaratılması olabilir. I ve III, sınırlı alanlar için ev sinema sistemleriyle ilgili bilgilerdir. Doğru yanıt E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum