Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #990251

.Aşağıdakilerden hangisi 6.1 ve üstü ses sistemlerinin özelliklerindendir?

.


LCD, Plazma gibi televizyonlarda cihazın içine yerleştirilebilmektedir.

Bir sağ ve bir de sol hoparlör vardır.

Ses bilgileri sağ ve sol hoparlöre ayrı ayrı iletilir.

Arka surround hoparlör sistemine sahiptirler.

Gerçek anlamda surround ses sistemlerinin başladığı sistemlerdir


Yanıt Açıklaması:

2.0 ses sistemi: Bu sistem stereo ses sitemi olarak da adlandırılır. Bir sağ ve bir de sol hoparlör vardır ve ses bilgileri bunlara ayrı ayrı iletilir. LCD, Plazma gibi televizyonlarda bu sistem cihazın içine yerleştirilebilmektedir. Ancak hoparlörlerin birbirinden uzaklığı televizyonun boyu ölçüsünde olabilmektedir. Daha uzak mesafeli yerleşimler istenirse, harici hoparlörlerin kullanılması gerekmektedir.

5.1 ses sistemi: Gerçek anlamda surround sesin başladığı sistemlerdir. Ön tarafta sol, merkez ve sağ olmak üzere üç tane hoparlör vardır. Yan tarafta da sağ ve sol hoparlörler (surround hoparlörler)konumlandırılırlar. Ayrıca bir de subwoofer sisteme dâhildir. Bu sistemdeki her bir hoparlör film izleme deneyiminin ayrı bir parçasını düzenler. Ön merkez hoparlör konuşmaları verir. Surround hoparlörler ise istenilen ortamın sağlanmasını ve efektler için kullanılırlar. Bas sesler ise subwoofer ile verilir.

 6.1 ve üstü ses sistemleri: Bazı ses ssitemlerinde surround hoparlör sayısı 2’den fazla olabilir. Bunlar, ek surround hoparlörlerdir ve arka surround hoparlörleri olarak adlandırılırlar. Doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum