Ev Teknolojisi Deneme Sınavı Sorusu #743073

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Görüntü oynatıcılar, televizyon ekranlarında istenilenin istenildiği zaman izlenmesini olanaklı duruma getirmişlerdir.

Görüntü kaydedici ve oynatıcılar aracılığıyla, televizyon kanalındaki herhangi bir sunumun, programın kaydedilip istenildiği zaman izlenmesi mümkündür.

Kişiler istedikleri zaman, kameralarıyla çektikleri görüntüleri televizyon ekranlarından izleyebilirler.

Televizyon teknolojisindeki ilerlemelerle ortaya çıkan etkileşimli televizyon yayıncılığı ve anlayışı, kanallar üzerinden istenilenin istenildiği zaman izlenmesini sağlayabilmektedir.

Radyo dinleyen kişiler, radyo kanallarında istediklerini istedikleri zaman dinleyebilirler.


Yanıt Açıklaması:

Radyo ile yukarıda örnek verilen diğer teknolojiler arasında önemli bir fark da vardır. Radyo dinleyen kişiler, radyo kanallarında kendilerine sunulanı dinleyebilirler. Diğer teknolojilerde ise istediklerini istedikleri zaman dinlemeleri mümkündür. Dinleyiciler, bir müzik parçasını ya da daha önce kaydettikleri sesleri, bu teknolojilerle evlerinde olduğu kadar, istedikleri zaman istedikleri yerlerde de dinleyebilirler. Televizyon da radyonun bu özelliğini içinde barındırır. Burada da kişiler kendilerine televizyon kanalları aracılığıyla sunulan görsel-işitsel iletileri izleyebilirler. Bunun yanında, televizyon ekranlarında da yardımcı teknolojilerin kullanımıyla istenilen görsel-işitsel görüntülerin izlenebilmesi mümkün olabilmektedir. Görüntü oynatıcılar, televizyon ekranlarında istenilenin istenildiği zaman izlenmesini olanaklı duruma getirmişlerdir. Bunlar da VHS, Beta, CD ve DVD oynatıcılardan mp4 oynatıcılara kadar kendi içlerinde teknolojik bir gelişime sahiptirler. Ayrıca, görüntü kaydedici ve oynatıcılar aracılığıyla, televizyon kanalındaki herhangi bir sunumun, programın kaydedilip istenildiği zaman izlenmesi de mümkün olmuştur. Bütün bunların yanında, kişiler istedikleri zaman, kameralarıyla çektikleri görüntüleri de televizyon ekranlarından izleyebilirler. Televizyon teknolojisindeki ilerlemelerle ortaya çıkan etkileşimli televizyon yayıncılığı ve anlayışı da, kanallar üzerinden istenilenin istenildiği zaman izlenmesini sağlayabilmektedir. Bu bilgilere göre doğru yanıt E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum