Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #698875

Tele-koçluk servisi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?


Tele-koçluk, telefon tabanlı sigara bırakma desteği uygulaması gibi ihtiyaç, davranış değiştirme ya da rehabilitasyon değerlendirmesini desteklemek için yapılandırılmıs telefon desteği kullanılmasına verilen addır.

Kablosuz teknolojiler ile sağlık hizmetlerinin sağlık merkezi dışında verilebilmesi mümkün olmamaktadır.

Tele-koçluk hizmetleri sabittir ve her program için aynı şekilde yürütülür.

Tele-koçluk sağlık hizmetlerinde klinik uygulamaların, tedavi ve hasta takibinde kullanımını içeren, sağlık hizmetlerinin sunumu sırasında iletişim ve bilişim teknolojilerinin kullanıldığı yöntemleri de kapsar.

Türkiye’de güvenli ev projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından interaktif bakım TV geliştirilmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Tele-koçluk, telefon bağlantılı sigara programı dahil davranış değiştirme veya rehabilitasyona destek amaçlı egzersiz programları da içeren yapılandırılmıi telefon desteği kullanımına verilen addır. Böylelikle sağlık hizmetleri kişilere evlerinde de verilebilmektedir. Programdan programa değişiklik gösteren özellikleri vardır. Finlandiya’da güvenli ev projesi kapsamında Laurea Üniversitesi Uygulamalı Bilimler tarafından interaktif bakım TV geliştirilmiştir

Yorumlar
  • 0 Yorum