Felsefe Deneme Sınavı Sorusu #576194

Aşağıdakilerden hangisi realist eğitim felsefeside yer alan bir görüştür.


Bilgi aktarma süreci, bir talim veya meslek eğitimi değildir, tam tersine bir dönüşüm süreci, ruhun gözünün hakikate çevrilmesidir. 

Eğitimin en yüksek hedefi, insanın ya da kişinin kendisini gerçekleştirmesi, hayatını hakikat, iyilik ve güzellik değerlerine göre şekillendirmesidir.

Eğitim, bir bilgi aktarma süreci, bir talim veya meslek eğitim değildir.

İnsanın standart bir özü vardır ve öğrencilere olgun bir hayat sürebilmeleri açısından ihtiyaç duydukları temel bilgileri kazandıracak birtakım değişmez olgu ve değerler bulunur.

Eğitilen kişin, bu dünyanın gelip geçici şeylerinden, gündelik meşgalelerinden uzaklaştırılarak, gözü mutlak iyiye, değişmez hakikate ve evrensel güzelliğe çevrilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

İdealist eğitim felsefesi, bilgi aktarma sürecini, bir talim veya meslek eğitimi olarak görmez, tam tersine bir dönüşüm süreci, ruhun gözünün hakikate çevrilmesi olarak değerlendirir. Eğitilen kişinin, bu dünyanın gelip geçici şeylerinden, gündelik meşgalelerinden uzaklaştırılarak gözünün mutlak iyiye, değişmez hakikate ve evrensel güzelliğe çevrilmesini hedefler.En yüksek hedefi, insanın ya da kişinin kendisini gerçekleştirmesi, hayatını hakikat, iyilik ve güzellik değerlerine göre  şekillendirmesidir.Eğitimi işte bu yüzden bir bilgi aktarma süreci, bir talim veya meslek eğitimi olarak görmez. . realist eğitim felsefesi ise, insanın standart bir özünün var olduğunu ve öğrencilere olgun bir hayat sürebilmeleri açısından ihtiyaç duydukları temel bilgileri kazandıracak birtakım değişmez olgu ve değerlerin bulunduğunu savunur. Bu nedenden dolayı doğru D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum