Film ve Video Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #891129

Aşağıdakilerden hangisi; 2011 yılındayapılan araştırmaya göre internet kullanıcılarının en çok kullandığı platformlardan biridir?


Twitter

Linkedln

Facebook

MySpace

İnstagram


Yanıt Açıklaması:

YENİ MEDYA ARAŞTIRMALARI
Önemli sorulardan bir tanesi sosyal medyanın hayatımızdaki yeri ve önemine ilişkin sorudur. Yapılan araştırmalarda, yetişkinlerin %47’si internet kullanıcısıdır. Aynı zamanda internet kullanıcılarının %59’u bir sosyal ağa üye. Bu veriler dahi internetin ve sosysl medyanın hayatımızda kapladığı yeri göstermektedir. 2011 yılındayapılan araştırmaya göre internet kullanıcılarının:
• %92’si Facebook,
• %29’u MySpace,
• %18’i Linkedln
• %13’ü Twitter kullanıcısı
Bireylerin çok büyük bir oranda sosyal medya kullanıcıları oldukları ve sosyal medyanın gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğini söylememiz mümkün. Bunun en önemli nedeni ise, Facebook kullanıcıların %52’si, Twitter kullanıcılarının %33’ü hergün ilgili platformu kullanmaktadır. Sosyal Medya kullanıcılarının %85’i bir kamusal alanda diğer kullanıcılarla en az bir kere buluşmuş. Sosyal medya bağlantısının sadece sanal dünyada kalmadığına dair ilginç bir veri olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğru cevap C şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum