Film ve Video Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #90489

McLuhan Evrensel Köy tanımlamasıyla iletişim teknolojilerinin geleceği aşamaları sıralamıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu aşamalardan biri değildir.


İletişim araç ve tekniklerinin gelişmesiyle dünya bir köy kadar küçülecektir.
Bacalı üretim sistem ve araçlarının gelişimini engelleyecektir
Bazı video bağlantılı teknolojilerin nihai eyleşimsel doğası, gelecek yüzyılın başat sağyarı küresel sosyal şablonlarını üretecektir.
Bacalı sanayi üretiminden videoya (görsel) dayalı bir üretim biçimi oluşacaktır.
Klasik üretim ve pazarlama, enformasyon ekonomilerine doğru bir kayış gösterecektir.

Yanıt Açıklaması: McLuhan’a göre:“İletişim araç ve tekniklerinin gelişmesiyle dünya bir köy kadar küçülecektir. Buna bağlı olarak üretim sistem ve araçları da yeniden düzenlenecektir. Bacalı sanayi üretiminden videoya (görsel) dayalı bir üretim biçimi oluşacaktır. Burada önemli olan durum klasik üretim ve pazarlama, enformasyon ekonomilerine doğru bir kayış gösterecektir. Video bağlantılı teknolojiler böyle bir değişikliğin kritik araçlarıdır. Bazı video bağlantılı teknolojilerin nihai eyleşimsel doğası, gelecek yüzyılın başat sağ yarı küresel sosyal şablonlarını üretecektir. Örneğin, yalnızca her tür veriyi ışık hızıyla taşımaya adanmış olan yeni çoğul taşıyıcılı tele işlem şirketi, devamlı veri tabanı sayesinde, önceden tercihlerin sinyalini vermiş bireysel tüketiciler için, sürekli olarak, siparişe uygun ürünler ve hizmetler üretecektir. Kullanıcılar aynı zamanda hem üretici hem de tüketici haline gelecektir.”
Yorumlar
  • 0 Yorum