Finansal Tablolar Analizi Deneme Sınavı Sorusu #983762

Seçeneklerden hangisi hatalı verilmiştir?

  1. Bir işletme nakit kaynaklarını aynı alternatiflerde kullanabilir.
  2. İşletme, kaynaklarını kullanırken işletmenin likiditesinin, verimliliğinin, pazar rekabet yapısının ve kaynak yaratma potansiyelinin korunmasına çok dikkat etmek zorundadır.
  3. İşletme, elde etmiş olduğu kaynaklarını önce faaliyetinin sürekliliği için kullanır.
  4. Elde edilen kaynaklar daha sonra işletmenin zorunlu borç ödemelerinde kullanılır.
  5. Bir işletme, faaliyetleri ve borç geri ödemeleri için gerekli olan kaynaklardan fazlasını elde edebilir. Bu fazlalık zorunlu olmayan (takdiri) amaçlarla kullanılabilir.


I

II

III

IV

V


Yanıt Açıklaması:

Bir işletme nakit kaynaklarını değişik alternatiflerde kullanabilir. İşletme, kaynaklarını kullanırken işletmenin likiditesinin, verimliliğinin, pazar rekabet yapısının
ve kaynak yaratma potansiyelinin korunmasına çok dikkat etmek zorundadır. İşletme, elde etmiş olduğu kaynaklarını önce faaliyetinin sürekliliği için kullanır. Elde edilen kaynaklar daha sonra işletmenin zorunlu borç ödemelerinde kullanılır. Bir işletme, faaliyetleri ve borç geri ödemeleri için gerekli olan kaynaklardan fazlasını elde edebilir. Bu fazlalık zorunlu olmayan (takdiri) amaçlarla kullanılabilir. Örneğin, işletme temettü dağıtabilir. Fazla kaynaklarla başka işletmeleri satın alabilir. Faaliyetlerini veya kapasitesini genişletebilir ya da gelecekteki giderlerini karşılamak için kısa vadeli menkul değerler yatırımında bulunabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum