Finansal Tablolar Analizi Deneme Sınavı Sorusu #18031

ABC işletmesinin 10.000 TL seviyesinde faiz ve vergi öncesi kazanç başa baş noktasına ulaştığı bilinmektedir. Bu bilgiye göre aşağıdaki önermelerden hangisi doğrudur?


İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı 5.000 TL ise borç finansman yöntemi tercih edilmelidir.
İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı 5.000 TL ise hisse senedi yöntemi tercih edilmelidir.
İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı 5.000 TL ise borç finansman yöntemi hisse başına kazancı olumlu etkiler.
İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı 15.000 TL ise hisse senedi finansman yöntemi hisse başına kazancı olumlu etkiler.
İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı 5.000 TL ise hisse senedi finansman yöntemiyle elde edilen hisse başı kazanç borç yöntemiyle elde edilen hisse başına kazançtan daha düşük olur.

Yanıt Açıklaması: İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı, başa baş seviyesindeki faiz ve vergi öncesi kazancından düşük olduğu durumda, hisse senedi finansman yöntemi tercih edilmelidir, A şıkkı yanlıştır, “B” şıkkı doğrudur. İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı, başa baş seviyesindeki faiz ve vergi öncesi kazancından yüksek olduğu durumda, borç finansman yöntemi hisse başına kazancı olumlu etkiler, C şıkkı yanlıştır. İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı, başa baş seviyesindeki faiz ve vergi öncesi kazancından düşük olduğu durumda, hisse senedi finansman yöntemi hisse başına kazancı olumlu etkiler, D şıkkı yanlıştır. İşletmenin beklenen faiz ve vergi öncesi kazancı, başa baş seviyesindeki faiz ve vergi öncesi kazancından düşük olduğu durumda, hisse senedi finansman yöntemiyle elde edilen hisse başı kazanç borç yöntemiyle elde edilen hisse başına kazançtan daha yüksek olur, E şıkkı yanlıştır.
Yorumlar
  • 0 Yorum