Finansal Tablolar Analizi Deneme Sınavı Sorusu #17299

Muhasebe analizleri, işletmenin muhasebe sisteminin işletmede gerçekleşen faaliyetleri ne ölçüde yansıtabildiğinin değerlemesidir. İşletmeyle ilgili karar verecek olan taraflar, işletmenin finansal durum ve faaliyet sonuçlarına ilişkin bilgileri finansal tablolardan elde etmektedirler. Dolayısıyla finansal analizin en temel kaynağını finansal tablolar oluşturmaktadır. Yukardaki ifade göz önüne alındığında muhasebe analizleri ve finansal tablolar arasındaki ilişkiyi açıklayan en temel yargı aşağıdakilerden hangisidir?


Finansal tabloların çok çeşitli bilgi kullanıcısı için hazırlanıyor olması muhasebe analizlerini ortaya çıkaran temel sebeplerdir
Finansal tablolarda raporlanan bilgiler, muhasebe uygulamalarındaki, ölçme yöntemlerindeki ve tahmin yöntemlerindeki farklılıklardan dolayı farklı olabilmektedir
Sağlıklı bir finansal analiz, analiz edilen finansal tabloların güvenilirliğiyle ve muhasebe analizlerinin kalitesiyle gerçekleşir.
Muhasebede sonuç kadar, sonucu oluşturan faaliyetlerin de gerçekleştikleri dönemler itibarıyla finansal tablolarda yansıtılmaları önemlidir.
Muhasebe analizlerinin bir amacı da bu risklerin değerlemesinin yapılarak azaltılmasını sağlamak ve finansal tabloları daha karşılaştırılabilir hale getirmektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum