Finansal Tablolar Analizi Deneme Sınavı Sorusu #986377

Eğilim yüzdelerine bakıldığında hem stokların hem de ticari borçların artış eğilimi gösterdiği görülmekte, ancak stokların artışı ticari borçların üzerinde olmuş ise bu durumda hatalı yapılan yorum hangi seçenekte verilmiştir?


Stokların kredili alışından doğan ticari borçların artış eğiliminin daha az oluşu, borçların ödenebildiği ve peşin alışların da yapıldığı anlamına gelir. 

İşletme yeni kredili alışlar yapabilir

Peşin alış işletmeye istediği zaman, istediği fiyatta, istediği miktarda stok elde etmesine olanak sağlar.

Söz konusu durum, ele alınan yıllar itibarıyla ve gelecek için finansal durum ve kârlılık bakımından işletme lehine yorumlanabilir.

İşletme peşin alımlardan vazgeçmelidir. 


Yanıt Açıklaması:

Eğilim yüzdelerine bakıldığında hem stokların hem de ticari borçların artış eğilimi gösterdiği görülmektedir. Ancak stokların artışı ticari borçların üzerinde olmuştur. Stokların kredili alışından doğan ticari borçların
artış eğiliminin daha az oluşu, borçların ödenebildiği ve peşin alışların da yapıldığı anlamına gelir. Bu durumda işletme yeni kredili alışlar yapabilir. Peşin alış ise işletmeye istediği zaman, istediği fiyatta, istediği miktarda stok elde etmesine olanak sağlar. Bu durum ele alınan yıllar itibarıyla ve gelecek için finansal durum ve kârlılık bakımından işletme lehine yorumlanabilir. Çünkü işletme hem kendi fonlarını hem de borçlanarak aldığı stok şeklindeki fonları kullanabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum