Finansal Yönetim 1 Deneme Sınavı Sorusu #852104

Yukarıdaki tabloda bir işletmeye ve işletmenin yer aldığı sektöre ait faaliyet oranları verilmiştir. Verilenlere göre işletmeye ilişkin aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?


İşletmenin alacak devir hızı sektöre göre daha yüksektir

İşletmenin elindeki stoklar sektöre kıyasla daha fazladır.

İşletme yaptığı 1 birimlik net satışa karşılık elinde 5.2 birim net sabit varlığı bulunmaktadır.

Toplam varlık devir hızı göz önüne alındığında işletme varlıklarını sektördeki diğer işletmelere göre daha verimli kullanmaktadır

İşletme sabit varlıklarını sektöre göre verimli kullanamamaktadır


Yanıt Açıklaması:

İşletmenin alacak devir hızı (360/40) 9'a eşit iken, sektördeki ortalama alacak devir hızı (360/36) 10'a eşittir. Dolayısıyla işletmenin alacak devir hızı sektöre göre daha düşüktür.

Sabit varlık devir hızının 5.2 olması işletmenin elindeki her 1 birimlik net sabit varlığa karşı 5.2 birimlik satış gerçekleştirdiğini ifade eder.

Toplam varlık devir hızının sektöre göre daha düşük olması işletmenin varlıklarını etkin bir şekilde kullanamadığını; ancak sabit varlık hızının ortalamadan yüksek olması sabit varlıklarını etkin kullandığını göstermektedir.

İşletmenin stok devir hızının sektöre göre düşük olması, elinde daha fazla stok bulunduduğunu ve stokların likidetisinin daha az olduğunu gösterir. Doğru cevap B.

Yorumlar
  • 0 Yorum