Finansal Yönetim 2 Deneme Sınavı Sorusu #1008196

  1. Duran varlıklara yapılan yatırımlar genellikle dönen varlıklara yapılan yatırımlardan daha yüksek tutarlarda olmaktadır.
  2. Dönen varlıklara yapılan harcamalar daha bölünebilir bir nitelik taşırken, duran varlık yatırımları bir bütünlük göstermektedir.
  3. Dönen varlıklar için yapılan harcamaların, değer kaybına uğramadan hızla paraya çevrilme olasılığı oldukça yüksek, duran varlık yatırımlarında ise düşüktür.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri dönen varlık yatırımları ile duran varlık yatırımları arasındaki farklılıklar arasında yer alır?


Yalnız I

Yalnız III

I ve II

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Dönen varlık yatırımları ile duran varlık yatırımları arasındaki farklılıklar;

• Duran varlıklara yapılan yatırımlar genellikle dönen varlıklara yapılan yatırımlardan daha yüksek tutarlarda olmaktadır. (I. öncül Doğru olur)
• Dönen varlıklara yapılan harcamalar daha bölünebilir bir nitelik taşırken, duran varlık yatırımları bir bütünlük göstermektedir. (II. öncül Doğru olur)
• Dönen varlıklara ilişkin kararları revize etmek, duran varlıklara ilişkin kararları revize etmekten daha kolaydır. Duran varlıkları revize etmenin maliyeti genellikle yüksek olmaktadır.
• Dönen varlıklar için yapılan harcamaların, değer kaybına uğramadan hızla paraya çevrilme olasılığı oldukça yüksek, duran varlık yatırımlarında ise düşüktür. (III. öncül Doğru olur)
• Dönen varlık yatırımlarının firmanın risk derecesi üzerindeki etkisi sınırlıdır. Duran varlıklar yatırımlarının tutarlarının büyük olması, uzun süreli olması nedeni ile firmanın risk derecesini önemli ölçüde etkilemektedir.

biçiminde sıralanabilir. Bu ifadelere göre tüm öncüller doğru olur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum