Finansal Yönetim 2 Deneme Sınavı Sorusu #1164785

Seçeneklerdeki bilgilerden hangisi yanlıştır?


Bir grup banka veya diğer finansal kuruluşların bir araya gelerek kullandırdıkları kredi türüne sendikasyon kredisi denir.
Hammadde ve enerji gibi temel ihtiyaçların alımı için gerekli günlük harcamaların karşılanması amacıyla alınan kredilere çalışma sermayesi kredisi adı verilir.
Gerçekleşmesi gereken karın, yüksek amortisman, ihtihaylar ve karşılık zararları yoluyla azaltılmasına gizli otofinansman adı verilir.
Rotatif krediler, borçlunun faiz ödemelerinin miktarını belirleme opsiyonuna sahip olduğu, ticaret bankalarına özgü orta vadeli bir finansman kaynağıdır.
Eski hissedarların şirketteki ortaklık yüzdelerini sürdürmeleri amacıyla yeni çıkarılacak hisse senetlerini sahip oldukları pay yüzdesi ile orantılı olarak ilk önce satın alma hakkına kardan pay alma hakkı denir.

Yanıt Açıklaması: Eski hissedarların şirketteki ortaklık yüzdelerini sürdürmeleri amacıyla yeni çıkarılacak hisse senetlerini sahip oldukları pay yüzdesiyle orantılı olarak ilk önce satın alma hakkına rüçhan hakkı adı verilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum