Finansal Yönetim 2 Deneme Sınavı Sorusu #1004398

I. Kâr dağıtım tablosunda dönem kârından yapılan dağıtım ile yedeklerden yapılan dağıtımlar, ayrı ayrı gösterilir. 
II. Kâr dağıtım tablosunda, ödenecek vergiler ve yasal yükümlülükler, ayrıla­cak genel kanuni yedek akçeler, statü yedekleri, özel yedekler, olağanüstü yedekler ve kârdan ayrılan özel fonlar açıkça gösterilir. 
III. İmtiyazlı payların bulunması durumunda, imtiyazlı ve adi pay senetlerine ödenen kâr payları, tabloda belirtilen bölümlerde ayrı ayrı gösterilir. 
IV. Katılma intifa senedi, kâra iştirakli tahvil ile kâr-zarar ortaklığı belgesi ih­raç edilmiş ise, bu senet sahiplerine ödenen paylar, kâr dağıtım tablosunda ayrıca gösterilir. 

Yukarıdakilerden hangileri kâr dağıtım tablosu düzenlenirken uyulması gereken kurallar arasındadır? 


I ve II

II ve III

I ve III

I, II ve III

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Kâr dağıtım tablosu şu kurallara göre düzenlenir:

  • Kâr dağıtım tablosunda dönem kârından yapılan dağıtım ile yedeklerden yapılan dağıtımlar, ayrı ayrı gösterilir.
  • Kâr dağıtım tablosunda, ödenecek vergiler ve yasal yükümlülükler, ayrıla­cak genel kanuni yedek akçeler, statü yedekleri, özel yedekler, olağanüstü yedekler ve kârdan ayrılan özel fonlar açıkça gösterilir.
  • İmtiyazlı payların bulunması durumunda, imtiyazlı ve adi pay senetlerine ödenen kâr payları, tabloda belirtilen bölümlerde ayrı ayrı gösterilir.
  • Katılma intifa senedi, kâra iştirakli tahvil ile kâr-zarar ortaklığı belgesi ih­raç edilmiş ise, bu senet sahiplerine ödenen paylar, kâr dağıtım tablosunda ayrıca gösterilir. 
Yorumlar
  • 0 Yorum