Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #562288

I. Faaliyet kaldıracı işletmenin sahip olduğu sabit giderleri ile ilgili olup, yüksek sabit giderler yüksek faaliyet kaldıracına işaret etmektedir. II. Faaliyet kaldıracı derecesi bir işletmenin satışlarındaki değişimi ile Vergi ve Faiz Öncesi Kârlarındaki değişim arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir göstergedir. III. İşletmelerin her satış düzeyindeki faaliyet kaldıracı derecesi birbirinden farklıdır. IV. Bir işletmenin faaliyet kaldıracı derecesi en çok başabaş noktasında yüksektir. V. Başabaş noktadan uzaklaştıkça faaliyet kaldıracı derecesi düşecektir.  Faaliyet kaldıracı ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

I, II ve III

I, II, III ve IV

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Faaliyet kaldıracı işletmenin sahip olduğu sabit giderleri ile ilgili olup, yüksek sabit giderler yüksek faaliyet kaldıracına işaret etmektedir.

Faaliyet Kaldıracı Derecesi bir işletmenin satışlarındaki değişimi ile Vergi ve Faiz Öncesi Kârlarındaki değişim arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir göstergedir.

İşletmelerin her satış düzeyindeki faaliyet kaldıracı derecesi birbirinden farklıdır. Sabit giderleri yüksek olan işletmeler daha yüksek faaliyet kaldıracı derecesine sahiptir. Bir işletmenin faaliyet kaldıracı derecesi en çok başabaş noktasında yüksektir. Bu noktadan uzaklaştıkça faaliyet kaldıracı derecesi düşecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum