Fotoğraf ve Video Proje Geliştirme Deneme Sınavı Sorusu #1068913

DSLR kameraların kısıtlılıkları ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


HD 1080 çözünürlüğündeki çekimlerde kayıt süreleri genellikle 5-7 dakika ile sınırlıdır.

Bazı kameralar çok kısa süre bile kullanıldığında aşırı ısıya dayalı olarak aniden kapanabilmektedir.

Kayıt sırasında, nadiren iyi bir otomatik odaklanma-netlik sağlayamamaktadır.

Kameranın üzerindeki yerleşik mikrofon genellikle iyi sonuç verir.

Kayıt sırasında değişen ışık ya da çevre koşullarına çoğu DSLR kameranın otomatik pozlama-diyafram ayarları uyum sağlayamamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

DSLR kameralar stok video çekimleri için en uygun kameralar olarak anılsalar da belirli kısıtlılıklara sahiptirler. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

İlk olarak, bazı DSLR kameralarda HD 1080 çözünürlüğündeki çekimlerde videonun kayıt süresi yaklaşık 10-15 dakika ile sınırlandırılmıştır. Eğer iki saatlik kesintisiz bir konser çekimi amaçlanıyorsa DSLR kameralar, bu tarz çekimler için en uygun seçim olmayabilir. İkinci olarak, DSLR kameraların bir başka dezavantajı, çok fazla ve uzun süreli kullanımlarda aşırı ısıya bağlı olarak aniden kapanabilmesidir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında, yeniden kullanılmadan önce kameranın kapatılıp soğutulması gerekebilir. Stok sitelerde var olan videoların uzunluğu ortalama 10-30 saniye arasında değişmektedir. Bu yüzden de aşırı ısınma ya da video uzunlukları konusunda endişelenmeye gerek yoktur. U¨çüncü olarak, DSLR kameralar kayıt sırasında, genellikle iyi bir otomatik odaklanma-netlik sağlayamamaktadır. Ayrıca, kayıt sırasında değişen ışık ya da çevre koşullarına çoğu DSLR kameranın otomatik pozlama-diyafram ayarları da uyum sağlayamamaktadır. Dördüncü olarak DSLR kameraların kullanımında karşılaşılan bir başka sıkıntı da kameranın üzerindeki yerleşik mikrofonun genellikle iyi sonuç verememesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum