Gastronomi Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #811513

Aşağıdakilerden hangisi, günümüzdeki gazete tanımlarına uymamaktadır?


Günlük olarak yayımlanan, haberleri ve fikirleri toplama, değerlendirme, işleme ve bunları başkalarına ileterek kamuoyu oluşturma sanatını mümkün hale getiren kitle iletişim aracıdır.

Ülke ve dünya olaylarını geniş bir okuyucu kitlesine bildirmek, onların siyasi, fikri, sosyal ve ekonomik konularda ilerlemesini sağlamak amacıyla günlük olarak yayınlanan bir araçtır.

Kamuoyunun ilgisini çeken güncel konulara ilişkin haber, görüş ve bilgi veren, genellikle günlük ya da haftalık düzenli çıkan basılı iletişim aracıdır.

Günlük olaylardan halkı sürekli haberdar ederek kamuoyunu düzenleyen, yönetici otoriteleri uyaran, ele aldığı konular yönünde uğraş alanı sınırsız olan bir yayın organıdır.

Toplumsal eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinde kullanılan, günlük olarak basılıp kamu ihtiyacını kamuya ve yöneticiye bildiren kamusal hizmet araçlarıdır.


Yanıt Açıklaması:

Toplumsal eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile kamu ihtiyacını kamuoyuna ve yöneticilere duyurma (haber verme), gazete tanımı yerine gazetelerden beklenen toplumsal işlevlerine örnektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum