Gastronomi Ve Medya Deneme Sınavı Sorusu #825219

I. Görselliğin kullanılması uygun değildir.

II. Mümkün olduğunca sık gönderim yapılmalıdır.

III. Konu başlığı ve açıklama kısmı ilgi çekici olmalıdır. 

IV. E-posta listesinden çıkış seçeneğine mutlaka yer verilmelidir.

E-posta listeleri satış kampanyalarını veya etkinlikleri duyurmanın etkili yollarından birisidir. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri e-posta listeleri hazırlanırken dikkat edilmesi noktalardandır?


I ve II

I ve III

II ve IV

II, III ve IV

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

E-postalar hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli bazı noktalar bulunmaktadır;

• Gelen e-postanın açılması için kimden geldiği ve konusu çok önemlidir. E-postalar kaynağına göre açılır. Eğer ki önceki mesajlarda kullanıcı yararlı veya eğlenceli içeriğe ulaşmışsa e-postayı açmakta istekli olacaktır.

• E-postanın konu başlığı ve açıklama kısmı hem mesajınızı iletmeli hem de ilgi çekici olmalıdır.

• E-postanın işe yaraması için, içeriğinin bir değer yaratması gerekir. Değer yaratan içeriğin sunumu da mesajın kendisi kadar önemlidir. Görsellik bu anlamda çok önemlidir. Hem görsel olarak çekicilik sağlar hem de mesajın anlaşılmasını kolaylaştırabilir. Ancak içeriğin sunumunun kısa ve basit olması gerektiği unutulmamalıdır. Bir de bu e-postaların mobil cihazlar üzerinden açılmaları halinde nasıl görüneceğinin de test edilmesi gerekmektedir. E-postada yer alan mesajınız mutlaka müşterilerinize bir şeyler vadetmelidir.

• E-posta pazarlamada gönderim sıklığı oldukça önemli bir konudur. Müşteriler her zaman iyi kampanyalardan haberdar olmak isteyeceklerdir ancak bu çok sık olmaya başladığında da kendilerini bunalmış hissedeceklerdir. Dolayısıyla, müşterileri bunaltacak kadar sık e-posta gönderimi yapılmamalıdır.

• Son olarak, e-postalar içinde, e-posta listesinden çıkış seçeneğine mutlaka yer verilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum