Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1058175

  1. Kurabiye, müşterilerin web aktiviteleri hakkında bilgi içeren küçük bir dosyadır, bu dosya kişinin bilgisayarında ziyaret ettiğini web siteleridir
  2. Spam, spam istenmeyen işletme ürün ve hizmet reklam e-mailleridir
  3. Adware ve Spyware, eğer oyun veya diğer yazılımlar webten bedava yüklenirse, reklamların reklam bantlarıyla geldiği görülür. Bu reklamlar adware olarak bilinir
  4. Spyware, insanların hakkında bilgi toplayıp bunu insanlardan izinsiz bir başkasına gönderen yazılımdır

İnternet ve Web kullanımında yukarıdaki tanımlardan hangileri doğru açıklanmıştır?


I, II ve III

II, III ve IV

I, II  ve IV

I, III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Kurabiye (bilgi bloğu), Müşteriyi webte denetlemenin temel aracıdır. Kurabiye, müşterilerin web aktiviteleri hakkında bilgi içeren küçük bir dosyadır, bu dosya kişinin bilgisayarında ziyaret ettiğini web siteleridir. Kurabiyenin kullanımları çoktur. Örneğin, tanımlama numarası (ID) ve şifreyi saklar böylece web sitesine her girildiğinde tüm doğrulama işlemlerinden tekrar geçmek zorunda kalınmaz. Ayrıca elektronik alışveriş bilgilerini de saklar, böylece bir dahi sefere giriş yapıldığında, web sitesinde istek listesini görebilme imkânı sunar.

Spam, spam istenmeyen işletme ürün ve hizmet reklam e-mailleridir. Çoğunlukla spam mailleri, pornografik, hemen zengin olun ve mucizevi ilaçlar gibi maillerdir. Spam müşteriler için çok rahatsız edici bir duruma gelmiştir ve işletmeler içinde çok pahalı bir duruma.


Adware ve Spyware, eğer oyun veya diğer yazılımlar webten bedava yüklenirse, reklamların reklam bantlarıyla geldiği görülür. Bu reklamlar adware olarak bilinir. Adware webten bedava programlar yüklendiği zaman reklamların bilgisayara yüklenmesini sağlayan yazılımdır. Adware trojan horse gibi bir yazılımdır, yazılımın içinde gizlenen istenmeyen yazılımlardır. Bazen sözleşme şartlarının içinde bu adware gizlidir ve kabul edildiğinde bu adware de bilgisayara yüklenir.


Birçok insan reklamlar ve bedava yazılımlar aldıkları sürece, adwareden rahatsız olmazlar. Bununla birlikte, bedava yüklemelerle gelen gizli ve sindi ekstra yazılımlar vardır. Bunlara spyware denir. Spyware, insanların hakkında bilgi toplayıp bunu insanlardan izinsiz bir başkasına gönderen yazılımdır. Genellikle yüklenecek yazılımın içinde gizli gelir ve online iken yapığınız her adımı veya bilgisayarınızda gizlediğiniz bilgileri takip eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum