Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1065205

Gayrimekul işletmesinde yeni ürün ve satış fırsatlarını izlemede, yeni ürün ve servisleri planlamada ve rakiplerin performansını izlemede yardımcı olan sistem aşağıdakilerden hangisidir?


Kurumsal Sistemler

Satış ve Pazarlama Sistemleri

İşlem Süreci Sistemleri

Coğrafik Bilgi Sistemleri

Müşteri İlişkileri Yönetimi


Yanıt Açıklaması:

Satış ve pazarlama sistemleri, gayrimekul işletmesinin ürün ve servislerinin satılmasından sorumludur. Pazarlama bu işletmenin ürün ve servisleri için müşteri tanımlama, müşterilerin neye ihtiyacı olduğunu veya ne istediğini belirleme, ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve servisler planlama ve geliştirme ve bu ürün ve servislerin reklamını yapma ve teşvikini sağlama ile ilgilenir. Satış ise müşteri ile teması sağlama, ürün ve servisleri satma, siparişleri alma ve satışları takip etme ile ilgilenir. Bu aktiviteler iş süreçleri olarak düşünülebilir.

Satış ve pazarlama sistemleri üst yönetime, yeni ürün ve satış fırsatlarını izlemede, yeni ürün ve servisleri planlamada ve rakiplerin performansını izlemede yardımcı olur. Satış ve pazarlama sistemleri orta kademe yönetime ise, market araştırmasına yardımcı olarak, reklam ve teşvik kampanyalarını, fiyatlandırma kararlarını ve satış performanslarını analiz ederek destek olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum