Gayrimenkul Yönetiminde Mesleki Etik Deneme Sınavı Sorusu #1065224

Gayrimenkul alımında ya da kiralamasında aşağıdaki hangi sistem kullanılarak gelecekte iyi bir konuma sahip olacak yerler tespit edilebilir ya da müşterilerin taleplerine uygun yerler kolayca bulunabilir?


Kurumsal Sistemler

Satış ve Pazarlama Sistemleri

İşlem Süreci Sistemleri

Coğrafik Bilgi Sistemleri

Müşteri İlişkileri Yönetimi


Yanıt Açıklaması:

Gayrimenkul işletmeleri coğrafik bilgi sistemi yazılımlarını bilgi analiz etmek, işletme zekalarını oluşturmak ve kararları verme noktasında kullanırlar. GIS veritabanı ve grafik teknolojisinin güçlü bir birleşimidir. Bu sistemde bilgi türleri için bir sınır yoktur. Coğrafik bilgi sistemleri ile yolların güzergâhı, nehirlerin akış yönleri, gelir seviyesi, sağlık şartları, suç oranının yüksek veya düşük olduğu bölgeler ve daha bir çok bilgiye göre harita oluşturabilir. Eğer harita yapımında sayfalardan yararlanırsa çok fazla kâğıt harcanacaktır. Elektronik GIS’in kapsamı ise bir tıkla tabakalı bilgiye ulaşabilme yeterliliğine sahiptir. Konusal olarak (harita içinde veya bir tema şeklinde) bilgiyi sunma GIS yazılımının özelliklerinden birine örnektir. Ev sahiplerinin ortalama maaşları veya bir bankanın müşterilerinin yerleşimi gibi nokta bilgisini içeren istatistiksel bilgileri öğrenilebilir.

Gayrimenkul işletmeler i GIS yazılımlarını, onları ilgilendiren bilgileri gösteren haritaları oluşturmak için kullanırlar. Değişik kaynaklardan coğrafik bilgi sistemi içinde bütünleştirilmiş zengin bilgiler bulunabilir. Örneğin; bu sistem kullanılarak gelecekte iyi bir konuma sahip olacak yerler tespit edilebilir ya da müşterilerin taleplerine uygun yerler kolayca bulunabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum