Geleneksel Enerji Kaynakları Deneme Sınavı Sorusu #111472

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Birim kütleye ve hacme düşen enerji miktarı yoğun olmadığı için, petrol, kömür, hidrolik enerji ve nükleer enerji Yoğun Olmayan Enerjiler grubuna girer.
Enerji maddesinin kullanımı sırasında çevreye etkisi yönünden enerjinin sınıflandırılmasını dikkate alırsak, petrol, kömür ve doğalgazın Temiz Enerji grubuna girdiğini söyleyebiliriz.
İnsan çabası olmadıkça salınmayan enerji olmasından dolayı kömür, petrol ve doğal gazın Yenilenebilir Enerji grubunda olduğunu söyleyebiliriz.
Fosil yakıtları “tükenen kaynaklar”, güneş ise gerçekte tükenmesine karşın “sonsuz kaynak” kabul edilebilir.
Kullanımı sırasında çevreye zarar vermeyen Temiz Enerjiler grubuna örnek olarak petrol, doğal gaz ve kömürü verebiliriz.

Yanıt Açıklaması: Fosil yakıtları “tükenen kaynaklar”, güneş ise gerçekte tükenmesine (ömrü 15.1012 yıl) karşın “sonsuz kaynak” kabul edilebilir. Fosil yakıtların oluşumu milyonlarca yıl sürer ve çeşitli canlıların fosillerinden oluşur. Tükenen kaynaklar arasına bütün katı, sıvı, gaz ve nükleer yakıtları; güneşten sağlanan kaynaklar arasına rüzgar, dalga, hidrolik biyokütle gibi enerji türlerini koyabiliriz.
Yorumlar
  • 0 Yorum