Gelişimsel Tanı Ve Değerlendirme Yöntemleri Deneme Sınavı Sorusu #968935

"Çocuğun bahçe vb. açık havada oyun oynama olanakları, çocuğun ve ailenin yaparak ya da izleyici olarak katıldığı spor etkinlikleri vb."

Yukarı da belirtilen etkinlikler çocuğu tanıma ve değerlendirme çalışmalarında belirlenmesi gereken aile özelliklerinden hangisi ile ilişkilidir?


Spor

Beslenme

Fiziksel Etkinlik

Uyku

Güvenlik


Yanıt Açıklaması:

Okul öncesi dönemde yapılan fiziksel etkinlikler çocuğun eğlenerek katıldığı oyun formunda çalışmalardan oluştuğunda daha fazla ilgi çekebilmektedir. Çocuklar fiziksel etkinlik içeren bu oyunları oynayabilmek için dış mekânlar gibi rahat ortamlara ihtiyaç duymaktadırlar. Bunun için çocuklara fırsat sağlanması önem taşımaktadır. Çocukların spor alışkanlıkları kazanmasında düzenli olarak yaptığı kendi fiziksel etkinliklerinin yanında spor etkinliklerini izlemesi, sporda başarılı modelleri tanıması, ailesi ile birlikte bu tarz etkinliklerde yer alması önem taşımaktadır. Bu doğrultuda ailenin çocuğun fiziksel etkinliklerini desteklemede neler yaptığının belirlenmesi çocuğu tanıma çalışmalarında önemli unsurdan biri olarak sayılabilir.
Belirlenebilecek özellikler: Çocuğun bahçe vb. açık havada oyun oynama olanakları, çocuğun ve ailenin yaparak ya da izleyici olarak katıldığı spor etkinlikleri vb.

Yorumlar
  • 0 Yorum