Genel Beslenme Deneme Sınavı Sorusu #909541

Aşağıdakilerden hangisi Fransız usulü yemek servisinin özelliklerinden biridir?


Yemeklerin garsonlar tarafından masadaki konuklara uzatılması ve konuğun yemeği servis kabından kendi tabağına almasıdır.

Yemekler mutfaktan sıcak olarak çıkartılmalı ve bekletilmeden servise alınmalıdır.

Kesim ve porsiyonlama işleri süratli ve göze hoş görülecek şekilde yapılmalıdır.

Serviste sıcak tabaklar kullanılmalıdır ve tabağa yemek konurken kenarlara taşmamasına dikkat edilmeli, varsa amblemin kapanmamasına dikkat edilmelidir.

Et tabağın alt yarısına, patates gibi garnitürler sol üstte, sebze gibi garnitürler sağ üst yarısına yerleştirilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

İngiliz usulü yemek servisinde, yemekler mutfaktan sıcak olarak çıkartılmalı ve bekletilmeden servise alınmalıdır. Kesim ve porsiyonlama işleri süratli ve göze hoş görülecek şekilde yapılmalıdır. Serviste sıcak tabaklar kullanılmalıdır ve tabağa yemek konurken kenarlara taşmamasına dikkat edilmeli, varsa amblemin kapanmamasına dikkat edilmelidir. Et tabağın alt yarısına, patates gibi garnitürler sol üstte, sebze gibi garnitürler sağ üst yarısına yerleştirilmelidir.  Yemeklerin garsonlar tarafından masadaki konuklara uzatılması ve konuğun yemeği servis kabından kendi tabağına alması ise Fransız usulü yemek servisi özelliklerindendir. Doğru cevap A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum