Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #790953

Aşağıdakilerden hangisi turizm talebinin özelliklerinden birisidir?


Diğer turistik bölgelerdeki fiyatların etkisi, tüketici eğilimleri ve gereksinimlerindeki farklılıklar gibi, dış faktörlerin etkisi ile sunulan mal ve hizmetler açısından da farklılıklar göstermektedir

Emek-yoğun üretime dayalıdır

Kısa dönemde inelastik bir özelliğe sahiptir

Turistik tüketimdeki tercihlere ekonomik, sosyal, politik ve mali nitelikteki faktörlerin etkisinin oldukça fazla olmasına yol açmaktadır

Bir tüketici turizm faaliyetlerinden tam olarak yararlanabilmek için üretim yerine gitmek zorundadır


Yanıt Açıklaması:

Turizm talebinin özelliklerini aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür:

  • İnsanları turizm olayına katılmaya iten pek çok faktör vardır. Bu nedenle turizm talebi bağımsız bir taleptir. Bu durum onun çok yönlü özellik taşımasından kaynaklanmaktadır.
  • Turizm talebi kişisel harcanabilir gelirlerin kullanılması ile ilgilidir. Diğer bir deyişle, turizm talebi kişilerin gelirine bağılıdır ve talebin gelir esnekliği oldukça yüksektir.
  • Turizm talebinin ikame olanaklarının fazla olması, turistik tüketimdeki tercihlere ekonomik, sosyal, politik ve mali nitelikteki faktörlerin etkisinin oldukça fazla olmasına yol açmaktadır ve talebin aşırı esnek olmasını sağlamaktadır. Turistik tüketime konu olan mal ve hizmetler arasında da aşırı bir rekabet vardır. Bu rekabet kişisel tercihlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.
  • Turizm talebi mevsimlik özellik taşır ve turizm talebini yılın değişik mevsimlerine dağıtmak oldukça zordur. Bu, yeni ve değişik türde turizm yatırımlarını gerektirmektedir.

Diğer seçenekler turizm arzının özellikleridir. Doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum