Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #617456

Kruvaziyer turizmi aşağıdakilerin hangisinde doğru tanımlanmıştır?


Yat adı verilen deniz aracıyla, spor veya gezi amacıyla koy, körfez ve yat limanları arasında yapılan, konaklama ve ağırlama hizmetlerini yat içinde sunan bir turizm çeşididir.

Konukların, temel amacı yolcu taşımacılığı olan bir gemiye, belirli bir ücret ödemek suretiyle bindikleri ve bu kapsamda her türlü hizmet donanımına sahip büyük gemilerle yapılan denize dayalı bir seyahat çeşididir.

Bilinçli ve belli bir eğitime dayanarak doğal yasama ve ekosisteme zarar vermeden, yalnızca belli bir yas üzeri hayvanların avlanması

Akarsuların bulunduğu yerlerde yapılan dinlenme, eğlenme, görme ve tanıma amaçlı bir alternatif turizm çeşididir

Soğuk ve sıcak mineralli suların sağlık, eğlence ve rekreasyon amaçlı kullanımı ile meydana gelen bir turizm çeşididir


Yanıt Açıklaması:

Kurvaziyer turizm­, deniz temelli­ turizm sınıflandırması i­ç­inde yer almaktadır. Kruvaziyer seyahat­ine katılan turistlerin zamanları denizde ve ziyaret edilen şehirlerde geçmektedir. Liman ve limana yakın yerlerdeki­ ziyaret edilen şehirlerde düzenlenen turlar i­le doğal ve tarihî mekânlar, alışveriş yerler­ ve çeşitli­ cazibe merkezler­ gezilmektedir. Bu çerçevede kurvaziyer turizm­; konukların, temel amacı yolcu taşımacılığı olan bir gemiye, belirli­ bir ücret ödemek suretiyle b­indi­kler­i ve bu kapsamda her türlü hizmet donanımına sahip büyük gem­lerle yapılan denize dayalı bir seyahat çeşidi­ olarak tanımlanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum