Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #790762

Aşağıdakilerden hangisi belirli bir düzene bağlı kalmadan tarifeli seferler dışında yapılan seferi ifade etmektedir?


Kruvaziyer

InterRail

Düşük Maliyetli Taşımacılık

Tarifeli Uçuş

Charter


Yanıt Açıklaması:

Tarifeli uçuş; kalkış saatleri ve ücretleri önceden ilan edilen, halkın kullanımına açık belirli bir düzende yapılan seferi, tarifesiz uçuş (charter); belirli bir düzene bağlı kalmadan tarifeli seferler dışında yapılan seferi ifade etmektedir.

Günümüzde turizm amaçlı demir yolu ulaşımı, dünyada özellikle Avrupa ülkeleri tarafından uygulanan “interRail” adlı program ile dikkat çekmektedir. Program Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere ucuz ulaşım olanağı sağlamayı amaçlayan bir pas bilet uygulamasıdır. 

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yıllardan beri başarı ile uygulanan düşük maliyetli hava yolu stratejilerinin etkilerine rastlanmaktadır. Bu etkilere örnek olarak, düşük bilet ücretleri, ikincil hava alanlarına yönelik uçuşlar yapma eğilimleri, kısıtlı ücretsiz hizmetler (yiyecek, içecek), orta ve düşük gelir gruplarına yönelik promosyonlar vs. gösterilebilir. Böylelikle uçmanın artık lüks bir hizmet olmadığı imajı yaratılmaya çalışılmaktadır. 

Kruvaziyer gemileri adı verilen dev transatlantiklerle birlikte, turistik aktivitelerin ve bunlara katılmayı arzu edenlerin deniz ulaşımına doğru yönelimi oldukça hızlanmıştır.

Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum