Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #623082

Aşağıdakilerden hangisi turizmin planlamasının temel hedeflerinden biri değildir?


Döviz kazancını arttırmak

Siyasi tanıtım yapmak

Bölgede çevreye zarar vermeyecek şekilde turizmin sosyo-ekonomik gelişmeye katkısını arttırmak

Yatırımcıların maliyetlerini azaltmak

Turist tatminini artırmak


Yanıt Açıklaması:

Döviz kazancını arttırmak: 1. Yabancı turist sayısı, gecelemeleri ve harcamalarını arttırmak: a)  Alt-yapı ve turistik kaynakları geliştirmek, b)  Kaynaklara uygun pazarlama ve tanıtım stratejisi geliştirmek.

Bölgede çevreye zarar vermeyecek şekilde turizmin sosyo-ekonomik gelişmeye katkısını arttırmak: 1. Yerli turist sayısını, gecelemelerini ve harcamalarını arttırmak; 2. Bölge halkı için rekreasyon olanaklarını geliştirmek ve sürdürmek; 3. Bölge halkı için turizmle ilgili istihdam ve gelir artışı sağlamak: a)  Turizm ile diğer sektörler arasında bağlantıları geliştirmek, b)  Ekonominin küçük ölçekli unsurlarına yardım etmek; 4. Turizmin çevre üzerindeki potansiyel ya da mevcut etkisini kontrol etmek: a)  Arazi kullanım planını da kapsayan planlar hazırlamak, b)  Turizm endüstrisi ile ilgili bölgesel kalkınma için eğitim sağlamak.

Yatırımcıların maliyetlerini azaltmak: 1. Karlı yatırımlar sağlamak için yasalar, düzenlemeler ve politikalar yapmak; 2. Yatırım projelerinin uygulanmasını kolaylaştırmak: a)  Uygulama sürecinde devletin ilgili kurumları arasında işbirliğini geliştirmek, b)  Mevcut yönetimsel uygulama ve düzenlemelerin akıcılığını sağlamak, yeni ve daha ?etkili olanları önermek; 3. Kamu/özel sektör iş birliğini yatırım ve pazarlama aşamasında güçlendirmek ve uyarmak: a)  Turizm gelişim projelerini artırabilecek kamu sektörü bütçesi için yollar önermek, b)  Daha iyi işbirliğini kolaylaştıracak kamu ve özel sektör örgütlerinin yapılarında değişiklik önermek; 4. Yatırımlar için potansiyel olan yeni ya da mevcut bölgelerde alt-yapıyı geliştirmek: a) Çöp imha sistemini geliştirmek; 5. Turizmin gelişmesi için bölgede ilgi duyan gruplara fırsat vermek: a) Mevcut danışma/katılım sistemini geliştirmek; 6. Turizm tanıtımı için sosyokültürel mirası geliştirmek ve korumak: a) Bölge insanına kendi kültürünü koruması için örgütsel ve mali destek sağlamak; 7. Turizmle ilgili bölgesel gelirleri arttırmak. (vergilerden, ücretlerden, yatırımlardan)

Turist tatminini artırmak: 1. Bölge halkı ile turistler arasında iyi ilişkileri güçlendirmek: a)  Bölgesel halkı turizmin önemi konusunda eğitmek ve turistlere birer konuk olarak davranmalarını sağlamak, b)  Turistleri bölgesel değerleri ve gelenekleri anlamaları için eğitmek; 2. Turistlere verilen mal ve hizmetlerin kalitesini ve fiyatını kontrol etmek: a) Turizm hizmetleri için sertifikasyon ya da kalite kontrolü sistemi kurmak

Yorumlar
  • 0 Yorum