Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #790597

"Bu konaklama tipinde fiyata geceleme, kahvaltı ve bir öğün yemek (genellikle akşam yemeğidir; ancak konuk isterse akşam yemeği yerine öğle yemeği alabilir) dahildir."

Yukarıda tanımlanan konaklama tipi aşağıdakilerden hangisidir?


Sadece Oda (Room Only)

Yarım Pansiyon (Half Board)

Oda+Kahvaltı ( Bed and Breakfast)

Tam Pansiyon ( Full Board)

Her Şey Dâhil (All Inclusive)


Yanıt Açıklaması:

Sadece Oda (Room Only): Konukların otel odasında bir gece konaklaması karşılığında alınan ücrettir. Oda fiyatı odanın tek kişilik, iki kişilik, üç kişilik ilave yataklı oluşuna göre değişmektedir.
Oda+Kahvaltı ( Bed and Breakfast): Oda+Kahvaltı (Bed and Breakfast) olarak konuğa sunulan oda fiyatına, geceleme ile kahvaltı dahildir. Kahvaltıda nelerin sunulacağı belirtileceği gibi açık büfe kahvaltı da verilebilir.
Yarım Pansiyon (Half Board): Yarım pansiyon (Half Board) olarak bu konaklama tipinde fiyata geceleme, kahvaltı ve bir öğün yemek (genellikle akşam yemeğidir, ancak konuk isterse akşam yemeği yerine öğle yemeği alabilir) dahildir.
Tam Pansiyon ( Full Board): Tam pansiyon (Full Board) olarak bu konaklama tipinde ücrete geceleme, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri dahildir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri dışında konukların farklı istekleri ekstra ücrete tabidir.
Her Şey Dâhil ( All Inclusive): Bu konaklama tipinde, tam pansiyondan farklı olarak, otele gelen konuklardan, telefon, masaj vb. hizmetler dışında ekstra ücret talep edilmez.

Doğru cevap B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum