Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1188081

Birinci sınıf gayisıhhi müesseselerden iş yeri açmak için 10.08.2005 tarihli İş
Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’in 22. maddesine göre, yer seçimi ve tesis kurma için aşağıdaki belgelerden hangisi istenmez? 


Gümrük bölgeleri, organize Gümrük bölgeleri ve endüstri bölgeleri içindekiler hariç işletmenin kurulacağı yeri gösteren plan örneği.

İlgili inceleme kurulu tarafından hazırlanacak yer seçimi ve tesis kurma raporu.

Çevre kirlenmesini önlemek amacıyla alınacak tedbirlere ait kirleticilerin nitelik ve niceliğine göre hazırlanmış proje ve açıklama raporları.

Yangın tüpü faturası (adına kesilmiş).

Şehir şebeke suyu bulunmayan yerlerde içme ve kullanma suyunun hangi kaynaktan sağlandığı ile suyun bakteriyolojik ve kimyasal analiz raporu. 


Yanıt Açıklaması:

Birinci sınıf gayisıhhi müesseselerden iş yeri açmak için 10.08.2005 tarihli İş
Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’in 22. maddesine göre aşağıdaki belgeler istenir:
a. Yer seçimi ve tesis kurma için gerekli belgeler:
1. Başvuru formu
2. Gümrük bölgeleri, organize Gümrük bölgeleri ve endüstri bölgeleri içindekiler hariç işletmenin kurulacağı yeri gösteren plan örneği
3. İlgili inceleme kurulu tarafından hazırlanacak yer seçimi ve tesis kurma raporu
4. Çevre kirlenmesini önlemek amacıyla alınacak tedbirlere ait kirleticilerin nitelik ve niceliğine göre hazırlanmış proje ve açıklama raporları
5. Şehir şebeke suyu bulunmayan yerlerde içme ve kullanma suyunun hangi kaynaktan sağlandığı ile suyun bakteriyolojik ve kimyasal analiz raporu. Doğru yanıt D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum