Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1130100

İflasın ertelenmesi TTK. madde 324/2’de düzenlenmiş bir kurumdur. Bu maddede bulunan, şirketin mali durumunun bozulması halinde:

  1. Şirketin aciz halinde bulunduğu şüphesini uyandıran emareler mevcutsa idare meclisi aktiflerin satış fiyatları esas olmak üzere bir ara bilânçosu tanzim eder.
  2. Esas sermayenin üçte biri karşılıksız kaldığı takdirde, umumi heyet bu sermayenin tamamlanmasına veya kalan üçte iki sermaye ile iktifaya karar vermediği takdirde şirket feshedilmiş sayılır.
  3. Şirketin aktifleri şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediği takdirde idare meclisi bu durumu mahkemeye bildirmek için bir süre bekletebilir.
  4. Şu kadar ki; şirket durumunun ıslahı mümkün görülüyorsa idare meclisi veya bir alacaklının talebi üzerine mahkeme iflâs kararını tehir edebilir. Bu halde mahkeme, envanter tanzimi veya bir yediemin tayini gibi şirket mallarının muhafazası için lüzumlu tedbirleri alır.

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I-II

II-III

I-III

I-IV

II-IV


Yanıt Açıklaması:
  • Esas sermayenin üçte ikisi karşılıksız kaldığı takdirde, umumi heyet bu sermayenin tamamlanmasına veya kalan üçte bir sermaye ile iktifaya karar vermediği takdirde şirket feshedilmiş sayılır.
  • Şirketin aktifleri şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediği takdirde idare meclisi bu durumu derhal mahkemeye bildirmeye mecburdur. Mahkeme bu takdirde şirketin iflasına hükmeder.
Yorumlar
  • 0 Yorum