Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1150453

Aşağıdaki birleşme ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?


Birleşme görüşmelerinde tarafların bütün kararları birleşme sözleşmesi haline getirilir.

Birleşme sözleşmesinin hazırlanması ve birleşen şirketlerden sadece birinin genel kurul ve/veya ortaklar kurulunca onaylanması gerekir.

Birleşme sözleşmesi yazılı olmalıdır ve imzaların noterlikçe onanmış olması gereklidir.

Birleşme sözleşmesi TDK hükümlerine göre bilgiler içerir.

Birleşen şirketlerin alacaklılarından herbiri birleşme kararının ilanından başlayarak altı ay içinde yetkili mahkemeye başvurup birleşmeye itiraz edebilirler.


Yanıt Açıklaması:

Birleşme görüşmelerinde tarafların ortak kararları birleşme sözleşmesi haline getirilir. Birleşme sözleşmesinin hazırlanması ve birleşen şirketlerden her birinin genel kurul ve/veya ortaklar kurulunca onaylanması gerekir. Birleşme sözleşmesi yazılı olmalıdır ve imzaların noterlikçe onanmış olması gereklidir. Birleşme sözleşmesi TTK hükümlerine göre bilgiler içerir. Birleşme kararlarının tescil ve ilanı yapılarak birleşme aşaması sonuçlandırılır. Karara varan şirketlerin, aralarında saptanacak kurallara ve ilkelere uygun olarak hazırlayacakları bilançolarını Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirmeleri gerekir. Birleşen şirketlerin alacaklılarından herbiri birleşme kararının ilanından başlayarak üç ay içinde yetkili mahkemeye başvurup birleşmeye itiraz edebilirler. İlan edilen bilançolar, birleşme tarihi itibariyle birleşen şirketlerin durumlarını gösterdiği gibi, birleşilen şirketin de muhasebe kayıtlarının temelini oluşturur.

Yorumlar
  • 0 Yorum