Giysi Seçimi Deneme Sınavı Sorusu #725152

I. Kullanışlı olması II. En az üç farklı yerde giyilebilmesi III. Üç mevsimde giyilebilmesi IV. Keten kumaş olması V. Kolay yıkanabilir olması Yukarıdakilerden hangileri yeni bir kıyafet satın alırken göz önünde bulundurulması gereken hususlardandır?


I, II, III, 

II, III, V, 

III, IV, V

II, III, IV

 I, III, IV 


Yanıt Açıklaması:

Giysileri satın alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan bazıları yeni bir şey satın almadan önce üç kuralın göz önünde bulundurulması ve giysilerin daha uzun süre giyilebilmesi için kolay yıkanabilen, dayanıklı ve buruşmayan kumaşlar olmasına dikkat edilmesidir. Keten kolay buruşanilen bir kumaş türü olduğundan buruşmayan kumaş hususuna uymamaktadır. Yeni bir şey satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken üç kural ise; gardıropta en az üç şeye uyması, en az üç farklı yerde giyilebilmesi ve üç mevsimde giyilebilmesidir. Bir şeyi yalnızca “kullanışlı” diye satın almak doğru bir yaklaşım şekli değildir. Bununla
beraber kişinin profesyonel imajına uygun ve daha estetik görünüm sağlayacak giysilerin satın alınması gerekmektedir. Doğru cevap B'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum