Giysi Seçimi Deneme Sınavı Sorusu #630617

I-  Daha çok yarı konservatif ya da olmayan resmi kurumlarda çalışan kişilerin tercih etmesi önerilmektedir. II-  Bu giyim tarzının kadın ve erkekler için anahtar giyim parçaları denim (kot) kumaştan yapılan her türlü giyimdir.III- Rahat, özgür, bohem, yaratıcı, sanatkar ruhlu, bağımsız bir izlenim uyandırır. Yukarıda bazı özellikleri verilen giyim tarzı aşağıdakilerden hangisidir?


Klasik giyim 

Spor-şık giyim 

Rahat serbest giyim 

Etnik giyim 

Maskulen giyim


Yanıt Açıklaması:

Rahat serbest giyim: Çalışma hayatında en az tercih edilen serbest giyim
tarzıdır. Daha çok yarı konservatif ya da olmayan resmi kurumlarda çalışan kişilerin tercih etmesi önerilmektedir. Bu giyim tarzının kadın ve erkekler için anahtar giyim parçaları denim (kot) kumaştan yapılan her türlü giyimdir. Pek çok türde ve çeşitli tarzdaki giyim eşyaları bir arada kullanılabilir. Bu doğrultuda kişisel tarzın yansıtılmasına, yani özgün bir tarzın oluşturulmasına en çok izin veren tarz olduğu söylenebilir. Ancak bu tarza yönelik giysi kullanımında, yaratılmak istenen kişisel imaj, sosyal konum, doku, renk ve ortama uygunluk gibi pek çok konu göz önünde
bulundurulmalıdır. İsminden de anlaşılabileceği üzere bu tarz, rahat, özgür, bohem, yaratıcı, sanatkar ruhlu, bağımsız bir mesaj iletebilir. Doğru cevap C' dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum