Giysi Seçimi Deneme Sınavı Sorusu #746122

Aşağıdakilerden hangisi özel davet ve balolara uygun kıyafet seçimlerinden biri değildir?


Erkekler genellikle smokin, kadınlar ise uzun tuvaletler giyebilirler.

Sade, seçkin (elegant) çizgilerdeki daha resmi tarzdaki giysiler giyilebileceği gibi abartılı tematik kostümler ya da bugün demode kabul edilebilecek dönemsel giysiler de giyilebilir.

Hazır giyim ürünü tuvaletler tercih edildiği gibi tasarımcılara ait haute couture tuvaletlerin tercih edilmesi de sözkonusudur.

Tuvaletlerde taşlı, boncuklu, payetli süslemeler yer alabilmektedir. Bu giysiler abiye çanta ve ayakkabılar, ipek, dantel şallar, kürk etoller, bolerolar, kabanlar ya da mantolar, değerli metallerden yapılan ve değerli taşların kullanılabildiği takılar ile tamamlanabilmektedir.

Ter emme özelliğine sahip, esnek, doğal ya da özel üretilmiş kumaşlardan, uyumlu renklerde, beden ölçülerine uygun ve vücut hareketlerine izin verecek modellerde olmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Özel davetler ve balolarda varsa temalar, davet veren kişilerin istekleri ve düzenlenilen mekana uygun giysiler giyilmelidir. Bu ortamlarda erkekler genellikle smokin, kadınlar ise uzun tuvaletler giyebilirler. O¨zel davet ya da baloların teması, resmiyet durumu ve davet sahiplerinin istekleri gibi konular göz önünde bulundurulduğunda sade, seçkin (elegant) çizgilerdeki daha resmi tarzdaki giysiler giyilebileceği gibi abartılı tematik kostümler ya da bugün demode kabul edilebilecek dönemsel giysiler de giyilebilir. Bu ortamlarda kullanılan erkek giysileri kaliteli, değerli ve özel kumaşlardan üretilmektedir. Ayrıca bu ortamlara yönelik giysilerde, erkek giyiminde sıklıkla kullanılma- yan bazı kumaşların kullanımı da söz konusu olabilmektedir. O¨rneğin, ipek ya da saten gibi parlak kumaşlar smokin ceketlerinin yaka ya da cep detaylarında, pantolon paçalarının yan kısımlarında ya da papyonlarda kullanılabilmektedir. Kadın giyiminde de erkek giyiminde olduğu gibi değerli ve özel kumaşların kullanımı sözkonusudur. Hazır giyim ürünü tuvaletler tercih edildiği gibi tasarımcılara ait haute couture tuvaletlerin tercih edilmesi de sözkonusudur. Bu ortamlara yönelik kadın giysileri daha çok şifon, organze, saten, ipek, dantel gibi kumaşlar- dan üretilmektedir. Tuvaletlerde taşlı, boncuklu, payetli süslemeler yer alabilmektedir. Bu giysiler abiye çanta ve ayakkabılar, ipek, dantel şallar, kürk etoller, bolerolar, kabanlar ya da mantolar, değerli metallerden yapılan ve değerli taşların kullanılabildiği takılar ile tamamlanabilmektedir. Doğru yanıt E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum