Giysi Seçimi Deneme Sınavı Sorusu #1117547

Ayakkabı bakımı ve kullanımıyla ilgili doğru açıklamanın yer aldığı seçenek hangisidir?


Çamurlu bir deri ayakkabı özenle içine su girmemesine dikkat ederek suyla yıkanır. Ardından kurulanarak, uygun boyayla yeniden boyanır.

Ayakkabı ve çamaşır makinası kullanım talimatında yer alıyorsa,  salon sporu için üretilen bez malzeme yoğun bazı ayakkabılar çamaşır makinasında yıkanabilir.

Nubuk ayakkabılar özenle boyanarak ve özel temizleme süngerleri veya fırçaları ile temizlenmelidir.

Hava şartlarına bağlı olarak ıslanan ayakkabılar ısı kaynaklarına(soba, kalorifer vb.) belirli bir mesafede tutularak  uzak tutularak veya doğrudan gün ışığına tutularak kurutulmalıdır.

Yazın ayağın çorap nedeniyle daha çok terlememesi ve koku yapmaması için kapalı ayakkabılar çorapsız giyilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Ayakkabılar çamaşır makinasında ya da su altına tutularak yıkanmamalıdır. Ayakkabı ve çamaşır makinası kullanım talimatında yer alıyorsa,  salon sporu için üretilen bez malzeme yoğun bazı ayakkabılar çamaşır makinasında yıkanabilir. Nubuk ayakkabılar boyanmamalı ve özel temizleme süngerleri veya fırçaları ile temizlenmelidir. Hava şartlarına bağlı olarak ıslanan ayakkabılar ısı kaynaklarından (soba, kalorifer vb.) uzak tutularak ve doğrudan gün ışığına bırakılmadan kurutulmalıdır . Kapalı ayakkabılar mutlaka çorapla giyilmelidir. Çorapsız giyilen deri ayakkabılar zamanla koku yapabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum