Giysi Seçimi Deneme Sınavı Sorusu #1105968

I. Bir sonraki giyime hazırlamada havalandırılmalıdır.

II. Koku sinmiş ve buruşmuş giysiler bir süre buharlı bir ortamda (banyo) bekletilerek kokunun giderilmesi ve kırışıkların açılması sağlanabilir.

III. Giysiler kurutma ya da saklamada, kumaşları ve diğer özelliklerine göre askılara asılmalıdır.

IV. Aynı giysilerin sürekli giyilmesi yerine değiştirilerek giyilmesi de giysilerin korunmasında ve kullanım sonrası formlarını tekrar kazanabilmelerinde etkilidir

Yukarıdakilerden hangi/hangileri giysileri bir sonraki kullanıma hazırlamada yapılması gerekenlerdendir?


I, II

II, III

I, II, III

I, II, III, IV

III, IV


Yanıt Açıklaması:

Giysiler çıkarıldığında kirlenmemiş durumda ise bir sonraki giyime hazırlamada havalandırılmalıdır. Koku sinmiş ve buruşmuş giysiler bir süre buharlı bir ortamda (banyo) bekletilerek kokunun giderilmesi ve kırışıkların açılması sağlanabilir. Giysiler kurutma ya da saklamada, kumaşları ve diğer özelliklerine göre askılara asılmalıdır. Esneyen dokuma ya da örmeden yapılan giysiler, formlarını kaybetmemeleri için askıya asılmamalıdır. Askılar, giysinin ağırlığını taşıyacak özellikte olmalı, tel askılar yerine daha çok plastik ya da kumaş kaplamalı askılar tercih edilmeli, asılan giysilerin varsa düğmeleri iliklenmeli ve fermuarları kapatılmalıdır. Ayrıca, çıkarıldığında giysilerin kontrolü yapılmalı varsa eksik düğmeler dikilmeli, sökükler tamir edilmelidir. Aynı giysilerin sürekli giyilmesi yerine değiştirilerek giyilmesi de giysilerin korunmasında ve kullanım sonrası formlarını tekrar kazanabilmelerinde etkilidir.

Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum