Giysi Seçimi Deneme Sınavı Sorusu #765513

Aşağıdakilerden hangisi üçgen vücut şekline sahip bir kadının giysi seçiminde tercih edebileceği giysinin özelliklerindendir?


Omuzları daha geniş göstermede vatkalı, yakada kürklü ve kol üstü detaylı ceketler, trençkotlar ve mantolar tercih edilebilir.

Karpuz kollu ya da omuzları daha geniş ve kalça ile dengeli göstermede kol detayına sahip giysiler tercih edilebilir. 

Bel inceliğini vurgulamada kemerler ve bele oturan giysiler tercih edilebilir.

Bele oturan, kolsuz ya da omuzlarda sade kesimli ve eteği volanlı elbiseler tercih edilebilir. 

Bel oyuntusunu şekillendirecek kesimde ve kaça hattına doğru hafifçe uzun ceketler tercih edilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Kaşık beden şekline sahip kadınlar; karpuz kollu ya da omuzları daha geniş ve kalça ile dengeli göstermede kol detayına sahip giysiler tercih edilebilir. Bel inceliğini vurgulamada kemerler ve bele oturan giysiler tercih edilebilir. Dikdörtgen beden şekline sahip kadınlar; bele oturan, kolsuz ya da omuzlarda sade kesimli ve eteği volanlı elbiseler tercih edilebilir. Bel oyuntusunu şekillendirecek kesimde ve kalça hattına doğru hafifçe uzun ceketler tercih edilebilir. Üçgen beden şekline sahip olan kadınların tercih edebilecekleri giysi özelliklerinden bazıları şöyledir: Omuzları daha geniş göstermede vatkalı, yakada kürklü ve kol üstü detaylı ceketler, trençkotlar ve mantolar tercih edilebilir. Pantolon ve eteklerde, düz dar kesimler tercih edilmelidir. Volanlı ya da bol kesimler kalça ölçüsünü daha geniş göstereceği için bu giysilerden kaçınılmalıdır.  Pantolon ve eteklerde, kalça genişliğini daha dar gösterebilmede koyu renkli giysiler tercih edilmelidir. Bluz, gömlek, tişört gibi üst giysilerde ise omuz genişliğini daha fazla gösteren açık renkler tercih edilmelidir. Doğru cevap A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum