Göçmen Ve Sığınmacılarla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #819081

Yeni ırkçılık ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?


Yeni ırkçılık kavramını 1991 yılında yayınladığı kitabında ilk kez Martin Barker kul- lanmıştır

Yeni tür ırkçılık kavramı artık eskisi gibi “kültürel açıdan aşağılık” olmanın değil, biyolojik olanın önemli olmasıdır.

Yeni ırkçılık, birbirine benzemeyen grupların barışçıl bir şekilde birlikte yaşamasının doğal olmadığını hatta bazıları çeşitli kültürel grupların ayrı yaşamasını savunmaktadır.

Yeni ırkçılık biçimi, ekonomik refahın ve milli^ kimliğin bozulması amacıyla göçmenler ve mültecileri şeytanlaştırır.

Yeni ırkçılık, toplumu oluşturan çoğunluk grupların göçmenleri ve diğer dezavantajlı grupları biyolojik özellikleri temelinde farklı veya aşağı olarak etiketleme süreci olarak tanımlanabilir.


Yanıt Açıklaması:

Bu “yeni ırkçılık” biçimi, ekonomik refahın ve milli^ kimliğin bozulmaması amacıyla göçmenler ve mültecileri şeytan- laştırıyor ve tüm olumsuzlukların sebebi göçmenler ve onların sahip oldukları kültürlermiş gibi göstererek göçmenleri gü- nah keçisi ha^line getirmektedir.Göç alan bir çok ülkede mevcut olan yeni ırkçılık, toplumu oluşturan çoğunluk grupların göçmenleri ve diğer dezavantajlı grupları kültürel özellikleri temelinde farklı veya aşağı olarak etiketleme süreci olarak tanımlanabilir.

Yeni ırkçılık kavramını 1981 yılında yayınladığı kitabında ilk kez Martin Barker kullanmıştır. Barker, kitabında yeni tür ırkçılıklarda artık eskisi gibi “biyolojik açıdan aşağılık” olmanın vurgulanmadığını, esas önemli olanın kültürel farklar olduğunu yazmıştır. Yeni ırkçılık, birbirine benzemeyen grupların barışçıl bir şekilde birlikte yaşamasının doğal olmadığını hatta bazıları çeşitli kültürel grupların ayrı yaşamasını savunmaktadır. Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum