Göçmen Ve Sığınmacılarla Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #794619

Düzensiz/düzenlenmemiş göç şeklinin açıklaması aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?


Çalışma amaçlı göç ile ekonomik olanak arayışıyla bir ülkeye çok defa seya­hat eden kişilerin hareketliliği anlamına gelmektedir.

Bir yere göç edenlerin köken ülkelerinden evlilik gibi bağlar yoluyla yeni göçmenlerin göç etmesini temin etmeleri sonucunda gelişmektedir.

Bireylerin kendi kararlarıyla gönüllü olarak yaptıkları göçtür.

Çok sayıda kişinin katıldığı bir hareket ya da belirli bir zamanda toplumun bir kısmının hareket etmesi anlamına gelmektedir.

Ne zaman hangi yönde olacağı kestirilemeyen, göç eden kitlenin sosyal, demografik ve ekonomik özelliklerinin çok çabuk değişebildiği transit ya da sığınmacı göçlerini kapsayan göçtür.


Yanıt Açıklaması:

günümüzde oldukça yaygın olmakla birlikte, ne zaman hangi yönde olacağı kestirilemeyen, göç eden kitlenin sosyal, demografik ve ekonomik özelliklerinin çok çabuk değişebildiği transit ya da sığınmacı göçlerini kapsayan göçe düzensiz/düzenlenmemiş göç adı verilmektedir. Düzensiz göç türlerinden biri olan transit göç, asıl ulaşılmak istenen ül­keye giderken başka bir ülkede geçici bir süre için kalınmasını (Afgan bir göçmenin Tür­kiye üzerinden Avrupa’ya göç etmesi gibi) ifade etmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum