Görsel Kültür Deneme Sınavı Sorusu #40076

Basılı malzemelerin sayısında görülen önemli artış, yüksek hızdaki üretimin otomatik makinelerle yapılmaya başlanması, seri üretimin yaygınlaşması ve bu sayede hem farklı yayınların, hem de aynı yayının daha fazla baskısının yapılabilmesi, grafik tasarım ve basım-yayının yeni iletişim sisteminin önemli bir parçası haline gelmesi, ilan, afiş ve reklamların basılı olarak sokaklarda yer alması hangi dönemin önemini vurgular?


MÖ 1500’ler ses temelli yazının gelişimi
MÖ 3000’ler ilk kitap örnekleri
XV. yüzyıl Hümanizmin yükselişi ve halk edebiyatının gelişmesi
VI. yüzyıl ve XII. yüzyıl arası Batı Avrupa’da manastırların kitap kullanım ve üretimlerinin yapıldığı tek merkez olması
XIX. yüzyıl endüstri devrimi

Yanıt Açıklaması: XIX. yüzyılda basılı malzemelerin sayısında görülen önemli artış endüstriyel gelişimler sayesinde oldu. Yüksek hızdaki üretim otomatik makinelerle yapılmaya başlandı. Seri üretim yaygınlaştı ve seri üretim sayesinde hem farklı yayınlar, hem de aynı yayının daha fazla baskısı yapılabilmeye baş- landı. Grafik tasarım ve basım-yayın yeni iletişim sisteminin önemli bir parçası haline geldi. İlanlar, afişler, reklamlar basılı olarak sokaklarda yerlerini aldılar.
Yorumlar
  • 0 Yorum