Görsel Kültür Deneme Sınavı Sorusu #39962

Aşağıdaki ifadelerden hangisi internet kullanımının yaygınlaşmasının ve gelişmesinin psikolojik boyuttaki olumsuz yönüne de işaret etmektedir?


Ofis kavramını dört duvarın ötesine taşıyan internet, dünyanın diğer ucundan insanların bir arada ve sadece bir bilgisayar aracılığıyla çalışabilmesini sağlamış; böylece sanal ofisler oluşmaya, ortak projeler veri ağlarıyla temellenmeye başlamıştır.
Soruların cevaplandığı forumlar, bir şeyin nasıl yapıldığını gösteren videolar, hemen her konuda bilgi veren ansiklopedik web siteleri bilgiye kolay ulaşmayı sağlamaktadır.
İnternet ile birlikte ortaya çıkan bazı oyunlar, kullanıcıların gerçek hayatta olmadıkları ancak hayallerinde olmak istedikleri karakterlere bürünebilecekleri ve sanal bir hayat yaşabilecekleri ortamlar sunmaktadır.
Bilgiye ulaşmanın her zamankinden daha da kolay olduğu internet dünyasında bilgi kirliliği de söz konusu olmaktadır.
İnternet kullanımı ile fiziksel anlamda ulaşılması zor olan kitap ve gazeteleri okumak mümkün olabilmektedir.

Yanıt Açıklaması: Cevaplar içinde c ve d seçenekleri dışında diğer tüm seçenekler internetin olumlu yönlerini işaret etmektedir. C ve d seçeneklerinden ise sadece c seçeneği doğrudan psikolojik etkiler ile ilgili olduğu için doğru cevap c seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum