Görsel Sanatlar Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #456340

Aşağıdakilerden hangisinde okulöncesi temel sanat eğitimi etkinliklerinden biri olan form çalışmalarının içeriği doğru verilmiştir?


Kuru boya, mum boya, pastel boya, farklı kalınlık ve çeşitte fırçalar, kurşunkalem ile yapılan çizimler çocukların görsel ifade biçimlerini ve yorumlarını içerir.

Kuru boya, mum boya, sulu boya, pastel boya, parmak boyası, şeker boyası, renkli farklı keçeli kalemler, mürekkep ile yapılan her türlü renkli çalışmaları içerir. Çalışmalarda renklerin kullanımı, karıştırma, kağıt ve fırça seçiminde esnek davranılmalıdır.

Kil, kağıt hamuru, tuz seramiği, oyun hamuru, kağıt ve karton gibi malzemelerle yapılan çalışmaları içerir.

Farklı artık malzemeleri kullanarak belli bir bütünü oluşturan tasarımların yapılmasını içerir. Renkli kağıtlar, gazeteler, değişik boylarda kutular, kablolar, tahta parçaları vb. gibi artık malzemeler kullanılabilir.

Piyano eşliğinde verilen notların çocuk tarafından tekrarlanmasını içerir. Bu sayede çocukların nota bilgisi değerlendirilir.


Yanıt Açıklaması:

Okulöncesi temel sanat eğitim etkinliklerinden form çalışmalarının içeriği şu şekildedir; farklı artık malzemeleri kullanarak belli bir bütünü oluşturan tasarımların yapılmasını içerir. Renkli kağıtlar, gazeteler, değişik boylarda kutular, kablolar, tahta parçaları vb. gibi artık malzemeler kullanılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum